Σημαντικά τα ΔΛΠ για μικρομεσαίους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Αναφοράς για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΔΠΧΑ για ΜΜΕ) θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που οι μη εισηγμένες επιχειρήσεις παγκοσμίως καταρτίζουν τους ισολογισμούς τους, δήλωσε η Grant Thornton, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την κοινοποίηση του προτύπου από την Επιτροπή Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB). Ο παγκόσμιος αυτός οργανισμός λογιστικών κανόνων πιστεύει ότι το νέο πρότυπο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει ένα τυποποιημένο λογιστικό πλαίσιο για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Το ΔΠΧΑ για τις ΜΜΕ παρέχει ένα ουσιαστικά απλουστευμένο σύνολο διεθνώς αναγνωρισμένων λογιστικών αρχών για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις. Με βάση τα πλήρη ΔΠΧΑ, τα οποία αφορούν κυρίως στις εισηγμένες εταιρείες, το νέο πρότυπο θα ωφελήσει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο. Κάθε χώρα θα αξιολογήσει το νέο πρότυπο, θα κάνει διαβουλεύσεις με τους τοπικούς παράγοντες και θα αποφασίσει για το αν και πότε το πρότυπο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπό τη δικαιοδοσία της. Επιπροσθέτως, θα αποφασίσει σε ποιες επιχειρήσεις / φορείς θα πρέπει να εφαρμοστεί το νέο πρότυπο. Για παράδειγμα, οι μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρείες εισηγμένων πολυεθνικών θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πεδίο εφαρμογής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT