ΤΕΕ: Να δοθεί παράταση στα αυθαίρετα έως το τέλος του 2020

ΤΕΕ: Να δοθεί παράταση στα αυθαίρετα έως το τέλος του 2020

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση έως το τέλος του 2020 της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών ζητάει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, σε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στασινός καθιστά αναγκαία την παράταση της προθεσμίας, η οποία εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου, κάνοντας ειδική αναφορά  στα αυθαίρετα κατηγορίας 5 (σ.σ. χωρίς οικοδομική άδεια ή με μεγάλες αυθαιρεσίες).

Στο ίδιο πλαίσιο, επικαλείται την έναρξη του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία θα ξεκινήσει από την αρχή του νέου έτους και θα αποτυπώνει κάθε κτίσμα στην πραγματική, σημερινή κατάσταση (as-is).

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ υπογραμμίζει «τα προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη της Πολιτείας αλλά και των έκτακτων συνθηκών, και τα οποία εμποδίζουν την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση των νέων δηλώσεων αυθαιρέτων, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει εγκαίρως ενδιαφερθεί ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός έχει επιτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του».

Τέλος, ο κ. Στασινός ζητά -για να αποφορτιστούν και να διευκολυνθούν όλοι οι αρμόδιοι- να μετατεθούν τουλάχιστον για ένα εξάμηνο οι προθεσμίες ολοκλήρωσης και περαίωσης υφιστάμενων – παλαιότερων δηλώσεων, ώστε να μειωθεί ο φόρτος που αναλαμβάνουν οι μηχανικοί και να μη συμβαδίζουν οι προθεσμίες νέων δηλώσεων και περαίωσης παλαιότερων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή