ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον Οκτώβριο η «εκκίνηση» του προγράμματος επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας

Τον Οκτώβριο η «εκκίνηση» του προγράμματος επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας

«Σάρκα και οστά» παίρνει το μεγάλο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Με την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης(ΚΥΑ), υλοποιούνται οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις, ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

 Το νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ