Γ. Στάσσης στην «Κ»: Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ

Γ. Στάσσης στην «Κ»: Να κοπούν οι επιδοτήσεις στις ΑΠΕ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιό του για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ περιγράφει στην «Κ» ο 45χρονος νέος πρόεδρος και CEO της εταιρίας Γιώργος Στάσσης.

Ο Κ. Στάσσης θέτει ως βασικό στόχο τις επενδύσεις, με κάθε τρόπο, στην υψηλή τεχνολογία και κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Θεωρεί ότι η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι απολύτως ανταγωνιστική και δεν χρειάζονται επιπλέον επιδοτήσεις.

Εξηγεί ότι λόγω της δεκαετούς κρίσης και των μνημονίων, η ΔΕΗ έμεινε πολύ πίσω στις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της, και εκτιμά ότι η μετάβαση στο μέλλον μπορεί να γίνει με τις ίδιες δυνάμεις της εταιρίας.

Ο κ. Στάσσης απαντά επίσης στο κατά πόσον πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική επιδοτήσεων των ΑΠΕ και περιγράφει το σχέδιό του για τη στήριξη των κατοίκων σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία θα κλείσουν.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΔΕΗ παίρνει θέση επί της διαμάχης για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ανεμογεννητριών, ιδίως στα νησιά.

Τέλος στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ο κ. Στάσσης μιλά για τα διδάγματα που πήρε ο Έλληνας από τα χρόνια της κρίσης, για τις δυνατότητες αναστροφής του brain drain, την πανδημία αλλά και τους εργαζόμενους και το συνδικάτο της ΔΕΗ.

-Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Στάσση στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή