Από 23 έως 29 Οκτωβρίου τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Από 23 έως 29 Οκτωβρίου τα αναδρομικά των συνταξιούχων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Παρασκευή 23ης Οκτωβρίου έως τις 29 του μηνός θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρινίζοντας ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Στα ορφανά τέκνα και από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.

Επεσήμανε ότι για τους κληρονόμους θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για μηδενική γραφειοκρατία. Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή