Τα ATM της γκρίζας οικονομίας και η ελληνική πτωχευτική τεχνογνωσία

Τα ATM της γκρίζας οικονομίας και η ελληνική πτωχευτική τεχνογνωσία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίαυλος μετατροπής πληρωμών σε μετρητά, με συναλλαγές που δεν περνούν από το τραπεζικό σύστημα έχουν γίνει τα ATM για Bitcoin που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αυτόματες μηχανές μέσα σε ψιλικατζίδικα, ακόμα και σε κοινόχρηστους χώρους κτηρίων γραφείων στις οποίες μπορείς κανείς να καταθέσει μετρητά και να αγοράσει το ψηφιακό νόμισμα πιστώνοντας το ειδικό ψηφιακό πορτοφόλι του και αντιστρόφως. Και από εκεί και πέρα ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία του χρήματος. Ένα ψηφιακό νόμισμα που λειτουργεί παράλληλα με το συντεταγμένο νομισματικό σύστημα χωρίς κανένας έλεγχο ή ρύθμιση.

Παράλληλα, με τη μεγαλύτερη χρήση του διαδικτύου, ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο, έχει παρατηρηθεί μάλιστα αύξηση των περιπτώσεων επενδυτικής απάτης: μη αδειοδοτημένα πρόσωπα, χρησιμοποιώντας μεθόδους επιθετικής διάθεσης χρηματοπιστωτικών μέσων (marketing) μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενα ότι προέρχονται από αξιόπιστες εταιρίες και υποσχόμενα «ασφαλείς επενδύσεις» σε κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin. Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή