Από ποιες χώρες θέλουμε να «κλέψουμε» ψηφιακούς νομάδες

Από ποιες χώρες θέλουμε να «κλέψουμε» ψηφιακούς νομάδες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του κορωνοϊού, ανάμεσα στις ευρείες δραματικές επιπτώσεις, έχει αλλάξει ραγδαία και τον τρόπο που εργαζόμαστε. Πλέον, ολοένα και περισσότεροι απασχολούνται κατ’ οίκον ή -τέλος πάντων- εκτός των παραδοσιακών χώρων εργασίας.

Ως απόρροια των περιορισμών στις μετακινήσεις και της ανάγκης τήρησης φυσικών αποστάσεων, η εξ αποστάσεως εργασίας έχει αρχίσει να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς εργαζόμενοι και εργοδότες ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερα πλεονεκτήματα.

Την ίδια ώρα, χάρη στην τεχνολογία και την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης, τα εμπόδια ελαχιστοποιούνται, επιτρέποντας σε αρκετούς αναλυτές να προεξοφλήσουν την παγίωση της κατ’ οίκον εργασίας και στη μετα-Covid εποχή.

H εξέλιξη αυτή, έχει ανοίξει την «όρεξη» σε πολλές τουριστικές χώρες, οι οποίες επιθυμούν να φιλοξενήσουν αυτούς τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους, προκειμένου να αποκομίσουν έξτρα έσοδα από φόρους, κατανάλωση και λοιπά.

Στο «κυνήγι» των ψηφιακών νομάδων, όπως είθισται να χαρακτηρίζονται, συμμετέχει φυσικά και η Ελλάδα, η οποία προσφέρει ειδικά προνόμια σε όσους επιλέξουν να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα, συνεχίζοντας βέβαια, να εργάζονται στο εξωτερικό. 

Χθες, μάλιστα, το MoneyReview αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για τις Golden Visa, οι οποίες στοχεύουν κι αυτή την κατηγορία εργαζομένων.Όμως, δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή