Νέος ΕΝΦΙΑ: Σενάριο για «συντελεστή πολυτελείας»

Νέος ΕΝΦΙΑ: Σενάριο για «συντελεστή πολυτελείας»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση ο νέος ΕΝΦΙΑ να πάψει να είναι «φόρος περιουσίας» είναι δεδομένη. Δηλαδή, το άθροισμα της αξίας των ακινήτων που έχει ο κάθε πολίτης στην κατοχή του δεν θα παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν και στο οικονομικό επιτελείο, με μηδενικό φόρο γονικών παροχών, θα ήταν πολύ εύκολο για τους υπόχρεους στον συμπληρωματικό φόρο να κάνουν μια «διανομή» ακινήτων στα παιδιά τους και να μηδενίσουν την επιβάρυνση (καθώς ως γνωστόν το ισχύον αφορολόγητο των 250.000 ευρώ δεν είναι οικογενειακό αλλά ατομικό).

Πηγαίνουμε λοιπόν προς έναν φόρο ακινήτου όπου η επιβάρυνση θα υπολογίζεται ξεχωριστά ανά δικαίωμα. Με στόχο να μην πάψει να πληρώνει η «πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία» τα βάρη που της αναλογούν και να υπάρχει μια καλύτερη αναλογικότητα στον φόρο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεσπιστεί ένας «συντελεστής πολυτέλειας» στον νέο ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή