Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον ΟΛΘ

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τον ΟΛΘ

Αύξηση των εσόδων κατέγραψε ο λιμένας Θεσσαλονίκης κατά το 1ο εξάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των εσόδων κατέγραψε ο λιμένας Θεσσαλονίκης κατά το 1ο εξάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, εξαιτίας της αύξησης του συνολικού όγκου διακινούμενων φορτίων, τόσο στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων όσο και στον τερματικό σταθμό συμβατικού φορτίου).

Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 37,4 εκατ. (με τα ενοποιημένα για πρώτη φορά κατά 100% έσοδα της ThPA Sofia να προσεγγίζουν τα 0,4 εκατ.), τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 15,3 εκατ. και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων σε 8,9 εκατ. Η αύξηση των εσόδων κατά τους πρώτους 6 μήνες του 2021 ανήλθε σε 2,4 εκατ. (+ 6,8%), από 34,7 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2020, στα 37 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2021.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος εξηγεί πως «το γεγονός πως τα συνολικά έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν ανοδική πορεία το 1ο εξάμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα θετικό, ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος ο κλάδος των μεταφορών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και επικεντρωμένοι στο στρατηγικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του λιμένα της Θεσσαλονίκης και την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, εστιάζοντας και στην επίσπευση, όπου αυτό είναι δυνατό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή