Τιμές ρεύματος: Πόσα θα πληρώσουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο για μια κιλοβατώρα

Τιμές ρεύματος: Πόσα θα πληρώσουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο για μια κιλοβατώρα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αναδρομικά μπορούν να περιμένουν. Διότι αυτό που θα έρθει γρηγορότερα, ειδικά σε όσους πληρώνουν την ηλεκτρική ενέργεια με τον μήνα, είναι ο επόμενος λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τον Μάιο, εγκαινιάζεται το νέο σύστημα υπολογισμού επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας ο οποίος θα μας καλύψει και για τον Ιούνιο. Έχει δύο βασικές διαφορές σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πρώτον, επιδοτούνται και οι καταναλώσεις που ξεπερνούν τις 300 Kwh ανά μήνα ενώ για πρώτη φορά μέσα στο 2022 επιδοτούνται και οι δευτερεύουσες και εξοχικές κατοικίες.

Βέβαια, δεν ισχύει για όλους η ίδια επιδότηση. Τα εξοχικά επιδοτούνται λιγότερο από τις κύριες κατοικίες και αυτοί που έχουν μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επιδοτούνται λιγότερο από αυτούς που έχουν μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τι θα είναι οριζόντιο; Μόνο η επιβάρυνση από τη λεγόμενη «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT