Λογαριασμοί ρεύματος: Με κλίμακες η στήριξη – Χαμηλότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη επιδότηση

Λογαριασμοί ρεύματος: Με κλίμακες η στήριξη – Χαμηλότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη επιδότηση

«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μέσω κλιμακωτής επιδότησης στους λογαριασμούς σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες».

«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», εξήγησε.

«Αυτό είναι εφικτό γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο», σημείωσε ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο τέλος του μήνα.

Όπως έχει γράψει η «Κ» πέρα από την επιβράβευση με αυξημένη επιδότηση για τα νοικοκυριά που θα επιτυγχάνουν μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα κίνητρα εξετάζονται και για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Σκρέκας στάθηκε εξάλλου στη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει στήριξη και σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της αύξησης στην τιμή του, η οποία έχει δεκαπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρσι.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ως προς τον εφοδιασμό και την επάρκεια, ενώ επεσήμανε ότι θα δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να υποκαταστήσουν το φυσικό αέριο με πετρέλαιο.

 

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή