Ελλάδα – Ιαπωνία: Συμφωνία επί της αρχής για αποφυγή διπλής φορολογίας

Ελλάδα – Ιαπωνία: Συμφωνία επί της αρχής για αποφυγή διπλής φορολογίας

Η κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβερνήσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας συμφώνησαν επί της αρχής να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η Σύμβαση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε φορολογικά θέματα, για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες για μη επιβολή φορολογίας ή για μειωμένη φορολογία μέσω φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής.

Με τον τρόπο αυτό, όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να δοθεί περαιτέρω ώθηση στις επενδύσεις και τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

Η Σύμβαση θα υπογραφεί μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εσωτερικών διαδικασιών από τις κυβερνήσεις των δύο κρατών. Στη συνέχεια, θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εθνικών διαδικασιών σε κάθε χώρα.

Προσκλητήριο Μητσοτάκη σε Ιάπωνες επιχειρηματίες

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επενδύσουν σε αυτήν ανέλυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας, Keidanren, στο Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία, έγινε δεκτός από τον διευθυντή Τοσιάκι Χιγκασιχάρα (πρόεδρο και CEO της Hitachi) και μίλησε στα μέλη της Keidanren.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή