Reimagine Tourism in Greece: Τα μαθήματα του ολλανδικού μοντέλου

Reimagine Tourism in Greece: Τα μαθήματα του ολλανδικού μοντέλου

«Με το βλέμμα στο μέλλον, θέλουμε έναν τουρισμό που δεν θα είναι στραμμένος μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία και στο περιβάλλον», τόνισε ο Jos Vranken, διευθύνων σύμβουλος του ολλανδικού Συμβουλίου Τουρισμού & Συνεδρίων.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαθήματα από το ολλανδικό μοντέλο τουρισμού για το 2030 αναδείχθηκαν σε μια συζήτηση ανάμεσα στον Jos Vranken, διευθύνοντα σύμβουλο του ολλανδικού Συμβουλίου Τουρισμού & Συνεδρίων, και τον δημοσιογράφο Ηλία Μπέλλο.

Οπως τόνισε ο Jos Vranken, τον προβληματίζει ο παραδοσιακός τρόπος τουρισμού. «Με το βλέμμα στο μέλλον, θέλουμε έναν τουρισμό που δεν θα είναι στραμμένος μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία και στο περιβάλλον».

Σημείωσε επίσης ότι ο τουρισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα εργαλείο με διαφορετικές προεκτάσεις. Προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρηματιών και των τουριστών. Οπως είπε, από την ποσότητα οδηγούμαστε στην ποιότητα, και θέλουμε να ελέγχουμε τη ροή του τουρισμού.

Τέλος, ο κ. Vranken τόνισε πως ο τουρισμός απαιτεί μεθοδολογία και ότι στην Ολλανδία δημιουργήθηκε ένα τουριστικό οικοσύστημα και υπήρξε μια συστημική μετάβαση για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή