Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ πέντε επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 19 εκατ. ευρώ

Στη «φάκα» της ΑΑΔΕ πέντε επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 19 εκατ. ευρώ

Οι υποθέσεις αφορούν επιχειρήσεις της Αττικής, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και στις υπηρεσίες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής, με πιθανά παρακλάδια ευρύτερων κυκλωμάτων, εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για υποθέσεις έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων και αφορούν σε επιχειρήσεις της Αττικής, που δραστηριοποιούνται τόσο στο εμπόριο, όσο και στις ευρύτερες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα:

Επιχείρηση χονδρεμπορίου συσκευών κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα, βρέθηκε να έχει λάβει εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 780.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 187.000 ευρώ. Το πρόστιμο που καταλογίστηκε ξεπερνά τα 95.000 ευρώ.

Δεύτερη επιχείρηση της ίδιας δραστηριότητας στον Πειραιά, εντοπίστηκε να έχει λάβει εικονικά τιμολόγια 7,15 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,72 εκατ. ευρώ. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε φτάνει στα 860.000 ευρώ.

Κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξοπλισμού τηλεπικοινωνίας στην Αθήνα, βρέθηκε να έχει λάβει εικονικά τιμολόγια 621.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 150.000 ευρώ. Το πρόστιμο φτάνει στα 75.000 ευρώ.

Επιχείρηση χονδρεμπορίου μηχανημάτων στο κέντρο της Αθήνας, είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια 8,5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, διαφημιστική εταιρεία με έδρα στην Αθήνα, είχε αποκρύψει από τη φορολογική δήλωση του 2019 τζίρο 230.000 ευρώ και ΦΠΑ 54.000 ευρώ. Παράλληλα, η ίδια εταιρεία εμπλέκεται και σε έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων, συνολικής αξίας 1,85 εκατ. ευρώ. Ηδη επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο για τις ανακριβείς δηλώσεις, ύψους 27.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος στα βιβλία της επιχείρησης συνεχίζεται, ώστε να διαπιστωθεί, πρώτον το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής πιθανώς και για άλλες χρήσεις, και δεύτερον το σύνολο των εμπλεκομένων στο κύκλωμα των εικονικών τιμολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT