Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο ιστορικό υψηλό τον Ιούλιο

Πραγματοποιήθηκαν 931 νέες ρυθμίσεις οφειλών, 3.727 νέες αιτήσεις και 2.291 νέες οριστικές υποβολές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων κατέγραψε ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών  τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνεχίζεται σταθερά και κατά τον Ιούλιο, ο υψηλός αριθμός ρυθμίσεων οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σε υψηλά σταθερά επίπεδα παραμένει επίσης ο αριθμός των νέων αιτήσεων και των οριστικών υποβολών. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, τα στοιχεία αντανακλούν το ενδιαφέρον των πολιτών και την αποτελεσματικότητα του εργαλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 931 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, 3.727 νέες αιτήσεις (σε διαδικασία συμπλήρωσης στοιχείων για να υποβληθούν) και 2.291 νέες οριστικές υποβολές.

Συνολικά, μέχρι το τέλος Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί 7.257 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,65 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Σημαντική είναι, τέλος, η διατήρηση του ποσοστού εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς σε υψηλό επίπεδο, το οποίο κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 76%, με το συνολικό ποσό διαγραφής να ανέρχεται σε 782,92 εκ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT