Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ημέρα αιτήσεων η σημερινή – Πότε αναμένεται η καταβολή

Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ημέρα αιτήσεων η σημερινή – Πότε αναμένεται η καταβολή

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται σε τρεις δόσεις από τις 22 Δεκεμβρίου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλείνει σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, που φέτος κυμαίνεται από 100 έως και 1.000 ευρώ.

Με τους δικαιούχους να ξεπερνούν τις 950.000, η πρώτη δόση της ενίσχυσης έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Στην πλατφόρμα myΘέρμανση, ο πολίτης επιλέγει αν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος ή αν θα δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Παράλληλα, για όλα τα καύσιμα πλην του πετρελαίου θέρμανσης (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα-πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και άλλα), ο πολίτης μπορεί να υποβάλει στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να συνδεθούν με τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς, ενώ όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

Σε τρεις δόσεις το επίδομα

Το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • Εως την 22η Δεκεμβρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.
  • Εως την 29η Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Εως την 30ή Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2024. Ειδικά για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, θα καταχωρίζονται έως τη 15η Ιουλίου 2024 δικαιολογητικά με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30ή Ιουνίου 2024 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 31η Ιουλίου 2024.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή