Τέλη κυκλοφορίας: Ανακοινώθηκε δίμηνη παράταση – Ερχεται νέο σύστημα προστίμων

Τέλη κυκλοφορίας: Ανακοινώθηκε δίμηνη παράταση – Ερχεται νέο σύστημα προστίμων

Οπως διευκρινίζεται από το ΥΠΟΙΚ, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 29 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο, η νέα ημερομηνία είναι οριστική και δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω παράταση.

Αναφερόμενος στη νέα προθεσμία, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «αποφασίσαμε να παρατείνουμε την εμπρόθεσμη εξόφληση των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2024 προκειμένου οι συμπολίτες μας και κάθε ελληνικό νοικοκυριό που διαθέτει όχημα, να προγραμματίσουν την κάλυψη των υποχρεώσεών τους με μεγαλύτερη άνεση».

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα την παράταση, σε μία προσπάθεια να δοθούν ανάσες στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια και από το πλήθος υποχρεώσεων που παραδοσιακά συσσωρεύονται στο τέλος κάθε έτους (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις χρεών κ.λπ.).

Εξήγγειλε μάλιστα νέο σύστημα υποβολής προστίμων για τις εκπρόθεσμες πληρωμές. Ειδικότερα, τα πρόστιμα θα υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι απευθείας μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή