Συνάντηση του προέδρου της Αιγύπτου με τον Δ. Κοπελούζο για την ηλεκτρική διασύνδεση

Συνάντηση του προέδρου της Αιγύπτου με τον Δ. Κοπελούζο για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου «GREGY Project» που στόχο έχει την ηλεκτρική διασύνδεση της Αιγύπτου με την Ευρώπη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρη Κοπελούζο, παρουσία του Αιγύπτιου πρωθυπουργού και του Αιγύπτιου υπουργού Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιγυπτιακής προεδρίας, ο κ. Σίσι ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου «GREGY Project» που στόχο έχει την ηλεκτρική διασύνδεση της Αιγύπτου με την Ευρώπη. Ο λόγος για ένα πρότζεκτ το οποίο έχει ενταχθεί στον αρχικό κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γεγονός το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της επόμενης φάσης υλοποίησής του: δηλαδή για την εκπόνηση των τελικών τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών και τη μελέτη που θα καθορίσει τη διαδρομή των θαλάσσιων καλωδίων σύνδεσης.

Στον Αιγύπτιο πρόεδρο δόθηκε μια επισκόπηση των σχεδίων του Ομίλου Κοπελούζου για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε, επίσης, μια παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την υλοποίηση ενός έργου παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας 9,5 γιγαβάτ.

Ο κ. Σίσι έδωσε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία, οδηγίες να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι κοινές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να ολοκληρωθούν τα προτεινόμενα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε, επίσης, την ανάγκη να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να εξαλειφθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν.

Ο κ. Σίσι επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αιγύπτου να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και εξήρε τη συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας σε όλους τους τομείς, μια συνεργασία η οποία καταδεικνύει τις ισχυρές σχέσεις που μοιράζονται οι δύο χώρες, όπως αναφέρει η αιγυπτιακή πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή