Σκρέκας: Εως και 15% εξοικονομούν τα νοικοκυριά μέσω του e-katanalotis

Σκρέκας: Εως και 15% εξοικονομούν τα νοικοκυριά μέσω του e-katanalotis

O κ. Σκρέκας ανέφερε ότι μέσα από την εν λόγω εφαρμογή τα νοικοκυριά γνωρίζουν τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ 10-15% μπορούν να εξοικονομήσουν οι καταναλωτές στις αγορές τους μέσω της σύγκρισης των τιμών στην εφαρμογή του e-katanalotis, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

O κ. Σκρέκας ανέφερε στο OPEN ότι μέσα από την εν λόγω εφαρμογή τα νοικοκυριά γνωρίζουν τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ.

Ως παράδειγμα έφερε τις βρεφικές πάνες, για τις οποίες οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμή από 7,96 ευρώ μέχρι 14,42 ευρώ, δηλαδή μέσω της εφαρμογής ένα νοικοκυριό μόνο από αυτό το προϊόν μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 5 ευρώ.

«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής, που έκανε η κυβέρνησή μας, βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε το ελληνικό νοικοκυριό», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ειδικότερα στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μάλιστα ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%.

«Η Ελλάδα από το 2019 μέχρι το 2024, έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην 4ετία, στα τρόφιμα είχαμε 30,1% πληθωρισμό και δείτε πόσο είχαν άλλες χώρες. Ο τζίρος ανά τετραγωνικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι ο μισός από αυτόν στη Ρουμανία και κατά 30% χαμηλότερος από την Πορτογαλία. Εχουμε πολλές αίθουσες, έχουν πολλά λειτουργικά οι αλυσίδες και μικρότερο τζίρο. Τα σούπερ μάρκετ θα είχαν υπερκέρδη αν δεν βάζαμε το πλαφόν», υποστήριξε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις τιμές της βενζίνης, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή τους.

Πηγή: Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT