Η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας στο Eurogroup της Παρασκευής

Η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας στο Eurogroup της Παρασκευής

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι αλλά και η άφιξη της Τροϊκας περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα είναι από τα θέματα της ατζέντας που θα συζητηθούν στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει την Παρασκευή στο Μιλάνο, όπως ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος «είτε με νέο πρόγραμμα, είτε με επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος», είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «διαβάζοντας τις ελληνικές εφημερίδες, καταλαβαίνω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει νέο δάνειο, όμως, θα ήταν οξύμωρο το ΔΝΤ να συνεχίζει τις εκταμιεύσεις και η Ε.Ε. να είναι εκτός προγράμματος».

Για την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας τώρα που το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει στο τελος της χρονιάς είπε  ότι «η επιτήρηση της ελληνική οικονομίας θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς, καθώς η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη του χρέους και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουμε εικόνα». Ενώ τόνισε οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιτηρειται και κατα την διάρκεια της αποπληρωμής.

Σε σχέση με το δημόσιο χρέος εξήγησε πως η συζήτηση για ελάφρυνση του θα γινει οταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Ενώ για το χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ειπε οτι «δεν ξέρω πότε θα τελειώσει ο έλεγχος. Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη; Δεν μπορώ να σας πω. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως θα έχουμε εικόνα και κατά την κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού του 2015 τον Οκτώβρη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή