Περιορισμένες διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων

Περιορισμένες διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ στενά και με καθημερινή πληροφόρηση ενημερώνονται οι ξένοι επενδυτές που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα  για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης όσον αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της ψήφισης των προαπαιτουμένων μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2015 καθώς για την  ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων  τραπεζών.

Οι διακυμάνσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων ήταν και σήμερα αρκετά περιορισμένες ενω από την αρχή της εβδομάδας μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας που προσεγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ. Το ελληνικό 10ετές ομόλογο κατέγραψε σήμερα μείωση της τιμής τους στα 73,00 λεπτά του ευρώ από 73,20 λεπτά την Τετάρτη ενώ αντιθετα ενισχύθηκε η σημερινή απόδοση στο 7,70% από 7,65% στην χθεσινή συνεδρίαση.

Ετσι το spread (διαφορά απόδοσης ελληνικής δεκαετίας με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) ανέρχεται σήμερα στις 711 μονάδες βάσης και είναι ελαφρώς ενισχυμένο κατά 3 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015. Στις υπόλοιπες 2 κρατικές εκδόσεις ελληνικού χρέους, η 5ετία έχει ιμή στα 92,50 λεπτά και απόδοση στο 7,27%, ενώ το 3ετές κρατικό ομόλογο παρουσιάζει τιμή στα 93,80 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 7,45%.

Στα ευρωομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, το ισπανικό δεκαετές ομόλογο παρουσιάζει απόδοση 1,75%, το το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο έχει απόδοση 2,52% και το δεκαετές ιρλανδικό ομόλογο καταγράφει σημερινή απόδοση στο 1,16% από 1,13% την χθεσινή μέρα. Το γαλλικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,93% έναντι 0,92% της χθεσινής συνεδρίασης και το ιταλικό δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,66% ενισχυμένο κατά 3 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την χθεσινή μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή