Ισχυρές απώλειες για το Χ.Α.

Ισχυρές απώλειες για το Χ.Α.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To αρνητικό μίγμα ειδήσεων που περιλαμβάνει την αποψινή αναβολή του Euroworking Group για την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές που δίνονται στα βιβλία προσφορών των τραπεζών για τις αυξήσεις κεφαλαίου και στις τρέχουσες χρηματιστριακές τιμές είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν νέες ισχυρές απώλειες στη τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης υπέστη απώλεες -1,33% και διολίσθησε στις 677,43 μονάδες.

Το εβδομαδιαίο αποτέλεσμα είναι το Χρηματιστήριο να χάσει συνολικά το -6,28% της αξίας του και να συμπληρώσει 4 συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις που μεταφράζονται σε χαμενη κεφαλαιαοποίηση άνω των 2,6 δισ. ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας υπέστη απώλειες -3,67% και διαμορφώθηκε στα 0,5250 ευρώ.

Η Alpha Bank κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες(-11,82%) από τις τραπεζικές μετοχές ενω αμεταβλητη παρέμεινε η Eurobank και η τράπεζα Πειραιώς σημείωσε απώλειες -1,75% και διαμορφώθηκε στα 0,0560 ευρώ. Είναι προφανές ότι το Χρηματιστήριο παραμένει σε ομηρία μέχρι να ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Ειναι επίσης δεδομένο οτι οι ξένοι θεσμικοί επιδιώκουν χαμηλές  τις τιμές των τραπεζών  ενω τα reverse split(μάζεμα μετοχών) θα προκαλέσουν διόρθωση μετοψών. Ωστόσο η μεγαλύτερη παγίδα για την αγορά είναι η πλημμυρίδα των μετοχών από την είσοδο των νέων τίτλων που θα προκύψουν καθώς οι ομολογιούχοι που θα λάβουν μετοχές είναν προφανές οτι θα θέλουν να ρευστοποιούν για να καλύψουν το μεσο όρο των ζημιών τους στα χαρτοφυλάκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή