Ομαλή αντίδραση στην αγορά ομολόγων

Ομαλή αντίδραση στην αγορά ομολόγων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψύχραιμη εικόνα παρουσίασαν σήμερα τόσο η εγχώρια αγορά ομολόγων(ΗΔΑΤ) όσο και τα ευρωομόλογα στη πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Το ελληνικό 3ετές ομόλογο κατέγραψε σήμερα τιμή στα 95,60 λεπτά του ευρώ ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,20%. Το 5ετές ομόλογο είχε τιμή στα 94,30 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 6,70% ενώ η τιμή του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στα 76,80 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 7%. 

Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο δεκαετές γερμανικό ομόλογο που ανήλθε στο 0,54%) διαμορφώθηκε στις 646 μονάδες βάσης από 655 μονάδες βάσης που ήταν το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,58% από 1,57% την Παρασκευή, ενώ η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 0,86% από 0,88% που ήταν η απόδοση της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015.

Στην Ιβηρική χερσόνησο η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 1,81% από 1,80% την Παρασκευή και το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο είχε σημερινή απόδοση στο 2,69% έναντι 2,76% που κατέγραψε το πορτογαλικό ομόλογο στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή