Το ΙΚΑ καλεί σε ηλεκτρονική απογραφή

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενόψει του νέου ασφαλιστικού έτους και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, οι οποίοι δεν έχουν απογράψει τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα), που είναι καταχωρισμένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, να προβούν στη διαδικασία απογραφής μέσω της ηλεκτρονικής του υπηρεσίας. Στην πράξη, η Διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα επιδιώκει να αποφύγει την περσινή ταλαιπωρία, στην οποία υπέβαλε χιλιάδες ασφαλισμένους, τους οποίους καλεί να ξεκινήσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής απογραφής νωρίτερα. Η εν λόγω απογραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής / διαλειτουργικής υπηρεσίας του ΙΚΑ, με τίτλο «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Εμμεσα Ασφαλισμένων», που είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους).

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ταμείου: «Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται άμεσα, απαλλάσσοντας όσους την επιλέγουν από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα υποκαταστήματά μας και από την προσκόμιση δικαιολογητικών που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία απογραφής και απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT