Από τη μαθητεία στην απασχόληση

Από τη μαθητεία στην απασχόληση

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας στους δύο αποφοίτους των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ εργάζεται, και μάλιστα στη συντριπτική τους πλειονότητα πέραν του ενός έτους. Την επιτυχία των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ δείχνει έρευνα της ΕΕΟ Group για λογαριασμό του Οργανισμού που παρουσιάστηκε από τη διεύθυνση εκπαίδευσης του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, οι μισοί απόφοιτοι (47%) των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ των τελευταίων τριών ετών (2011-2014), εργάζονται, ενώ το 50% αυτών βρήκαν εργασία σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. Τέσσερις στους δέκα απασχολούνται στην ειδικότητα που εκπαιδεύτηκαν, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών (70%) απασχολούνται πέραν του ενός έτους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι μαθητές των Σχολών γράφονται σε αυτές μετά τα 18 έτη (68% των αποφοίτων), αφού πρώτα ολοκληρώσουν σπουδές σε άλλο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι περισσότεροι (8 στους 10) τοποθετήθηκαν σε θέσεις πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, ενώ 9 στους 10 πρακτικά ασκούμενους (88%) απασχολήθηκαν σε συναφές με την ειδικότητά τους αντικείμενο. Οι θέσεις πρακτικής άσκησης ήταν τόσο στο Δημόσιο (53%) όσο και στον ιδιωτικό (47%) τομέα. Το 52% είναι σήμερα άνεργοι και το 47% εργάζονται. Από τους εργαζόμενους αποφοίτους οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις πρακτικής άσκησης κατά τη φοίτησή τους το μεγαλύτερο μέρος (89,7%) δεν παρέμεινε στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης με το πέρας των σπουδών τους. Το 50% των εργαζομένων αποφοίτων, βρήκε εργασία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (έως 6 μήνες) από την ολοκλήρωση της φοίτησής του στις σχολές μαθητείας. Στον αντίποδα, περίπου οι μισοί (50,7%) εκ των ανέργων αποφοίτων βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο χωρίς απασχόληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή