ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ: Φόβοι για ματαίωση του διαγωνισμού

ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ: Φόβοι για ματαίωση του διαγωνισμού

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα μέσα Φεβρουαρίου παρατείνεται, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ (Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), για τις οποίες η υποβολή δεσμευτικών προσφορών ήταν αρχικά προσδιορισμένη για τον Δεκέμβριο, μετακινήθηκε για τα μέσα Ιανουαρίου και πλέον εκφράζονται φόβοι ακόμη και για ματαίωση των διαγωνισμών, που ξεκίνησαν το 2013… Ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δύο είναι τα βασικά προβλήματα, πέραν των γενικότερων αντιδράσεων που φαίνεται πως υπάρχουν από ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και των συνδικαλιστών:

Αφενός η διαφαινόμενη αποχώρηση της Rossiyskie Zheleznye Dorogi (RZD) και αφετέρου τα προβλήματα στη φήμη της λόγω Ειδομένης. Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον πέρυσι από τη RZD όμως σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία φέρεται να εξετάζει όλες τις επιλογές της συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της με άλλον εταίρο. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από τη ρουμανική Grup Feroviar Roma, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά διά της οποίας φέρεται να επιχειρεί να μπει στον διαγωνισμό η αμερικανική Watco Companies. Η SNCF Participations SAS, είχε επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον το καλοκαίρι του 2013 και προκρίθηκε επίσης στη β΄ φάση, λέγεται όμως πως δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Για την ΕΕΣΣΤΥ έχουν ενδιαφερθεί η γαλλική Alstom, σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου, η γερμανική Siemens και η κοινοπραξία της RZD με τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή