Μοσκοβισί: Αναγκαία μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό

Μοσκοβισί: Αναγκαία μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο αρμόδιος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είπε καθώς έμπαινε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών ότι το αποψινό Eurogroup θα είναι σύντομο και πως όσον αφορά στην Ελλάδα η προσοχή θα επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος.

«Αυτό που επιθυμώ είναι μια "αξιόπιστη" μεταρρύθμιση. Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί και τώρα μπαίνουν σε ισχύ, προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι πρώτον να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και μετά να ξεκινήσουμε μια "θετική συζήτηση" για το ελληνικό χρέος. Γι' αυτό χρειάζεται ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Θα δούμε ποιες είναι οι αναγκαίες παράμετροι, όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε λεπτομερώς. Επαναλαμβάνω είναι ζήτημα αξιοπιστίας, έτσι όπως έχει προσδιοριστεί στο Μνημόνιο».

Ο επικεφαλής του Εurougroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι το προσχέδιο στο ασφαλιστικό είναι μία "σοβαρή" πρόταση και θέλησε να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση γιατί "έχει κάνει πολλή δουλειά από τη συμφωνία του Ιουλίου. Συμπλήρωσε όμως ότι αρκετή δουλειά βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν πολλά θέματα ακόμα στο τραπέζι, όπως οι μεταρρυθμίσεις. "Αν όλα γίνουν τις ερχόμενες εβδομάδες και οριστικοποιηθούν από τους θεσμούς και σημειωθεί η πρώτη αξιολόγηση δε θα υπάρξει μεγάλο ζήτημα για την καθυστέρηση" ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στη συνάντηση του με τον κ. Τσακαλώτο ο Έλληνας υπουργός επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δέχεται την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή