Εγκρίθηκε συνέλευση για την αλλαγή διοίκησης στον ΟΛΠ

Εγκρίθηκε συνέλευση για την αλλαγή διοίκησης στον ΟΛΠ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις εβδομάδες θα γίνει εκτός απροόπτου η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να επιταχύνει την ολοκλήρωση της πώλησης του 67% της εισηγμένης. Η αλλαγή θα γίνει σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του, που θα συγκληθεί την 1η Απριλίου όπως αποφάσισε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, σε μια συνεδρίαση που δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για γενική συνέλευση, στην οποία το Ταμείο έχει ποσοστό της τάξης του 74% των δικαιωμάτων ψήφου, καταψήφισε όπως αναμενόταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Στ. Κυραμαργιός, ο οποίος θεωρείται ως πολέμιος της ιδιωτικοποίησης. Μάλιστα, ο ίδιος κατά πληροφορίες έθεσε θέμα νομιμότητας της σύγκλησης του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου, επικαλούμενος την ανάγκη παρουσίας νομικού συμβούλου, ο οποίος και τελικά εκλήθη και παρέστη.

Από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. απείχε της ψηφοφορίας ο Στ. Κοιλάκος, ενώ τρία μέλη, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των εργαζομένων, του Δ.Σ. φέρονται να διαφώνησαν ως προς τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί τελικά η γενική συνέλευση. Αυτός θα είναι το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι γίνεται για να αποφευχθούν εντάσεις ή άλλα απρόοπτα γεγονότα που θα μπορούσαν να ματαιώσουν τη σύγκληση της συνέλευσης.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που θα συζητηθεί την 1η Απριλίου είναι η «παροχή έγκρισης της γενικής συνέλευσης αναφορικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων ανεξόφλητων οφειλών προς την Εταιρεία, επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης». Ζήτημα που αφορά δεκάδες εταιρείες αλλά και τον ΟΛΠ που έχει απαιτήσεις της τάξης των 3.672.243 ευρώ από αυτές.

Η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης και η αλλαγή της διοίκησης που δρομολογήθηκε να γίνει σε αυτή θεωρείται καταλυτική για την επίσπευση των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης, καθώς απαιτείται ακόμα σειρά αποφάσεων, η λήψη των οποίων με την παρούσα σύνθεση, εκτιμήθηκε ως δυσχερής από τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης, το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα άλλα τρία θέματα επί των οποίων θα κληθεί να λάβει αποφάσεις η έκτακτη γενική συνέλευση είναι η «παροχή έγκρισης για την κατάρτιση σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου κυριότητας της εταιρείας με τον Δήμο Πειραιά προς στέγαση Δημοτικού Σχολείου», η «έγκριση μακροχρόνιων παρατάσεων παραχώρησης χρήσης χώρων ΟΛΠ Α.Ε.» και «διάφορες ανακοινώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή