Επαφές προέδρου ΣΕΤΕ με αξιωματούχους της Ε.Ε. για ενίσχυση του τουρισμού

Επαφές προέδρου ΣΕΤΕ με αξιωματούχους της Ε.Ε. για ενίσχυση του τουρισμού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σε μία προσπάθεια να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχε χθες σειρά από συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ μεταξύ των οποίων τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Γ. Κατάϊνεν, τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο και τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Μ. Σχοινά.

Ο Γ. Ρέτσος παρουσίασε στους συνομιλητές του το σχέδιο του ΣΕΤΕ για την επίτευξη στόχου που θα φέρει ετήσια έσοδα 20 δισ. στην χώρα και 36 εκατομμύρια αφίξεις αν βέβαια η χώρα αρχίσει να επενδύει 6 δισ ετησίως σε υποδομές. Ο κ. Ρέτσος τόνισε την ανάγκη για εθνικό χωροταξικό σχέδιο που θα αφορά τον τουρισμό αλλά και για την ρευστότητα που θα επιτρέψει την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αύξηση θέσεων εργασίας. «Θελήσαμε να ενισχύσουμε την φωνή του τουρισμού στην Ευρώπη, δεν κάναμε επαφές για να πούμε τον πόνο μας» ανέφερε ο Γ. Ρέτσος τονίζοντας ότι ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την βεβαρημένη φορολογία που μαστίζει τον κλάδο και σημείωσε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας με τις Βρυξέλλες θα παραμείνει ανοιχτός.

Σε εκδήλωση των ευρωβουλευτών Ε. Βόζενμπεργκ και Μ. Κύρκου με θέμα το μέλλον του ελληνικού τουρισμού ο Μ. Σχοινάς τόνισε πως η επίσκεψη του ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες αποτελεί την «θεσμική πρεμιέρα του εθνικού πρωταθλητή ανάπτυξης της χώρας». Υπογράμμισε τον θετικό ρόλο του τουρισμού καθώς η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο ιστορικό έλλειμμα αξιοπιστίας, αφού στο παρελθόν δεν υπήρχαν πολλοί αξιόπιστοι συνομιλητές κάτι που στοίχισε στην χώρα αλλά που ο ΣΕΤΕ φαίνεται να αλλάζει σήμερα. Στην ίδια εκδήλωσε ο Δ Αβραμόπουλος τόνισε πως ο τουρισμός μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας «μαζί με μεγάλο μέρος της της ελληνικής κοινωνίας που  αντιστέκεται στην παρακμή και στην Ελλάδα της φθοράς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέδειξε τα στοιχεία που σηματοδοτούν την δομική συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Ειδικά στην περίοδο της κρίσης «ο τουρισμός προσέφερε πολύτιμο εισόδημα και στήριξε την κοινωνική συνοχή». Το 2017 ο τουρισμός αποτέλεσε το 10% του ΑΕΠ με συνολικό όφελος περίπου 14,6 δισ ευρώ για την οικονομία, ενώ πλέον υπολογίζεται ότι το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας απασχολείται στον τομέα του τουρισμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή