Brexit και τεχνολογικό sell-off ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Brexit και τεχνολογικό sell-off ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω φόβων για ένα Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία με την Ευρώπη και μαζικού sell-off των τεχνολογικών μετοχών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. «Βαρίδι» και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 1,15%, με τον επιμέρους δείκτη εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρεί 3,7%, στη χειρότερη συνεδρίαση σχεδόν των τριών τελευταίων μηνών. Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, με τον επιμέρους δείκτη να χάνει 2,1%.

Η προσοχή των επενδυτών και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αν και οι αγορές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει στάση αναμονής. Κόντρα στο καθοδικό ρεύμα η μετοχή των Βρετανικών Ταχυδρομείων(British Royal Mail) με άνοδο 25%, αφότου αναθεώρησε προς τα πάνω τον ετήσιο στόχο για τα έσοδα.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον δείκτη DAX της Φραγκφούρτης να υποχωρεί 1,01%, παρά τα στοιχεία για άνοδο των γερμανικών εξαγωγών τον Ιούλιο, αν και παραμένουν σε επίπεδα προ της πανδημικής κρίσης. Οριακές απώλειες για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού υποχώρησε 1,59%. Πτώση 1,81% και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή