Πωλήσεις ακινήτων από Daewoo και Samsung

Πωλήσεις ακινήτων από Daewoo και Samsung

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πώληση ακινήτων τους στρέφονται πλέον οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Νοτίου Κορέας, όπως η Samsung και η Daewoo, προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια και να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματά τους. Μάλιστα, στο επίκεντρο βρίσκονται τα πλέον προβεβλημένα κτίρια γραφείων τους, ακόμη και τα κεντρικά τους, συγκεντρώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς οι όμιλοι θα παραμείνουν σε αυτά ως ενοικιαστές. Τον Οκτώβριο, η Samsung Engineering ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τα κεντρικά γραφεία της που βρίσκονται στη Σεούλ. Η Samsung έχει καταγράψει ζημίες ύψους 1,2 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των απωλειών που έχουν καταγράψει τα ναυπηγεία της χώρας.

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και τα ναυπηγεία της Daewoo, με την εταιρεία να αποφασίζει την πώληση του κτιρίου γραφείων της στο κέντρο της Σεούλ. Ηδη, μάλιστα, έχει καταλήξει και στους προτιμητέους αγοραστές, με τον όμιλο να προσδοκά σε έσοδα της τάξεως των 144 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η STX πούλησε το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της αντί ποσού 44,8 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή