Πρόσωπα και πράγματα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεργειακή αναβάθμιση του Kifissias Plaza από Grivalia

Την πρώτη της παρέμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός από τα κτίρια γραφείων της αναμένεται να υλοποιήσει κατά το αμέσως προσεχές διάστημα η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties AEEAΠ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας, η εταιρεία θα επενδύσει περί τα 7 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση εργασιών στο κτίριο γραφείων Kifissias Plaza, το οποίο βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου (συμβολή Κηφισίας και Αγ. Κωνσταντίνου). Οι εργασίες στο Kifissias Plaza αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δημιουργία εξωτερικής σκίασης, επανασχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή «πράσινων» δωματίων, θερμομόνωση των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση νέου συστήματος κλιματισμού και εγκατάσταση χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης φωτισμού LED.

Απόφαση ΣτΕ για εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών

Σημαντική για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς κρίνεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας το Δημόσιο υποχρεούται να ανταλλάσσει ή να απαλλοτριώνει δασικές εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών και φυσικών προσώπων, από τη στιγμή που αυτές δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω του δασικού τους χαρακτήρα. Ειδικότερα, το ΣτΕ έκανε δεκτή αίτηση του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και 257 μελών του, που ζητούσε να ακυρωθεί η άρνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανταλλαγή της έκτασης των 345 στρεμμάτων, που έχει στην κατοχή του στη θέση Χαμωλιά Βραώνας του Δήμου Μαρκοπούλου Αττικής, με ίσης αξίας έκταση του Δημοσίου ή την απαλλοτρίωση αυτής.

Ανάπλαση με 12.600 νέες κατοικίες ξεκινάει στο Λονδίνο

Την έγκρισή του για την ανάπτυξη πλέον των 12.600 νέων κατοικιών στο Λονδίνο έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχός του, Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με μια σχετική μελέτη ανάπλασης, πρόκειται να απελευθερωθεί μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική ζώνη, από την οποία θα προκύψουν πέντε νέες ζώνες γειτονιάς, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων. Σε αυτές τις ζώνες θα δημιουργηθούν 12.678 νέες κατοικίες, ενώ ήδη η εταιρεία ανάπτυξης Knight Dragon έχει εξασφαλίσει άδειες για την ανάπτυξη επιπλέον 2.822 κατοικιών, ήτοι το συνολικό μέγεθος θα ανέλθει σε 15.720. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 220 επιπλωμένα διαμερίσματα, 24.000 τ.μ. εμπορικών χρήσεων και 60.000 τ.μ. επιχειρηματικών χρήσεων, δύο νέα ξενοδοχεία και δύο νέα σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή