Οι νέες τάσεις και το μέλλον της ρομποτικής

29s9rob ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Κανένα από τα δημιουργήματα της ανθρωπότητας δεν εμπνέει ένα τόσο συγκεχυμένο μείγμα φόβου και θαυμασμού όσο τα ρομπότ. Τέσσερα παραδείγματα αιχμής που φανερώνουν ότι τα ρομπότ δεν «ζουν» πια στα εργαστήρια, αλλά δίπλα μας.

Κορωνοϊός: Αναπτύχθηκε το ταχύτερο τεστ ανίχνευσης - Αποτέλεσμα σε λιγότερες από δύο ώρες

int22207516-thumb-large

Η γαλλο-βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novacyt ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα τεστ-εξπρές που επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού Covid-19 σε λιγότερες από δύο ώρες. Το τεστ είναι μέχρι στιγμής το πιο γρήγορο από κάθε άλλο ανταγωνιστικό, τα οποία χρειάζονται από έξι ώρες έως μια μέρα.

Κορωνοϊός: Τα νέα δεδομένα και η σημασία της έγκυρης πληροφόρησης

aptopix_hong_kong_china_outbreak_62431 ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ*

Η επιδημία της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μέχρι το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί περίπου 43108 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.018 θάνατοι. Όλοι σχεδόν οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Κίνα ενώ εκτός Κίνας έχουν καταγραφεί 135 κρούσματα. 

Αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι στα μυστικά του Ηλιου

solarcover ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο χρόνος στο ακρωτήριο Κανάβεραλ μετράει αντίστροφα. Το πρωί της Κυριακής, ο δορυφόρος «Solar Orbiter» θα μεταφερθεί στην πλατφόρμα εκτόξευσης της NASA, για να ξεκινήσει λίγες ώρες αργότερα το μακρύ ταξίδι του. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

3

Η «πράσινη» ενέργεια δεν είναι αρκετή για την προστασία του περιβάλλοντος

Το «πρασίνισμα» της ηλεκτρικής ενέργειας, με την παραγωγή ρεύματος όχι από άνθρακα και πετρέλαιο, αλλά από ηλιακή και αιολική ενέργεια, δεν είναι αρκετό για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι της «Συμφωνίας του Παρισιού» για άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας το πολύ κατά 1,5 έως δύο βαθμούς Κελσίου.

19s9aytok

Απαγόρευση ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε Ρώμη και Παρίσι

Η Ρώμη απαγόρευσε την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων, λόγω των αυξημένων ρύπων και των επιπτώσεων που έχουν στην ανθρώπινη υγεία, ενώ το Παρίσι έχει θεσπίσει την απαγόρευση κυκλοφορίας στις εργάσιμες μέρες των παλαιών οχημάτων