Πώς νιώθει που το μενού του περνάει από την «έγκριση» του Γκωτιέ, ποιος ο νέος ρόλος του Δημοσθένη Μπαλόπουλου και τι παραγγέλνουμε όσο διαρκεί το drag queen show;
Πώς νιώθει που το μενού του περνάει από την «έγκριση» του Γκωτιέ, ποιος ο νέος ρόλος του Δημοσθένη Μπαλόπουλου και τι παραγγέλνουμε όσο διαρκεί το drag queen show;
Τα φασολάκια στο Άγιο Όρος, συνήθως τα μαγειρεύουν λαδερά. Αυτή η συνταγή όμως είναι με χταπόδι και φρέσκες ντομάτες – ένα νοστιμότατο φαγητό.
Μοσχοβολά όλο το σπίτι με αυτή την αστακομακαρονάδα. Τα μυστικά της, η βρασμένη ντομάτα και το βράσιμο των ζυμαρικών στο μυρωδάτο ζουμί του αστακού.
Φίνο, ελαφρύ και δροσερό αυτό το ζελέ καρπούζι που γίνεται από κανονικό, φρέσκο καρπούζι και όχι από σκόνη, είναι ένα απίθανο κέρασμα.
Απίθανη δροσερή γρανίτα από την Εύη Παπαδοπούλου με τα υλικά του αγαπημένου μας κοκτέιλ negroni.
Η δημιουργός της τζελατερίας-φαινόμενο Le Greche αφηγείται την πορεία της και μιλάει για τις αλλαγές καριέρας της και για τις γυναίκες στο επιχειρείν.
Παρότι τα 11 (!) είδη πεπονιού που βρίσκουμε στην αγορά είναι πεντανόστιμα σκέτα, μπορούν να αξιοποιηθούν και σε λαχταριστές, δροσιστικές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές.
Όταν ο Κώστας Διαμάντης πήρε στα χέρια του την ταβέρνα του Οικονόμου, που πρωτάνοιξε το ’30, του είπαν «μη μας τη χαλάσεις». Αυτό έκανε. Αυτό κάνει.
Κάτω από το χωριό Κεραμέ, στον νότο του Ρεθύμνου, υπάρχει το μικρό λιμανάκι της Αγίας Φωτιάς και η θαυματουργή ομώνυμη ταβέρνα της.
Όταν θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και ελαφρύ, το ψάρι είναι η λύση.
Ραβιόλια με κουνέλι, αγκιναρόπιτες, τροπικά κοκτέιλ, βεντάλιες, σαπούνια με κατσικίσιο γάλα και άλλα. Μικροί θησαυροί πέριξ της Μεγαλόχαρης.
Όλοι οι τρόποι για να μαγειρέψουμε νόστιμους, αφράτους, ζουμερούς κεφτέδες και 24 μοναδικές συνταγές για να τους απολαύσουμε σε διάφορες εκδοχές.
Ένα μωσαϊκό εύκολο, με μόνο 5 υλικά! Έχει ως βάση το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο. Τα γεμιστά μπισκότα σε διάφορες γεύσεις χαρίζουν στο γλυκό μια παιχνιδιάρικη όψη.
Κόκκινο, γλυκό πιπέρι και κύμινο στο μπριάμ; Και όμως, σε μικρή ποσότητα, περίπου 1/2 κουτ. γλυκού, δίνουν ένταση και βάθος στη γεύση. Απολαύστε το.
Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Μύκονο, τη Σύρο, την Πάρο, την Αμοργό, τη Νάξο ή τη Σίφνο, θυμηθείτε να αναζητήσετε αυτά τα προϊόντα.
Χωμένα μέσα σε δυό κοντινές μεταξύ τους στοές της Σωκράτους, δύο καλτ μαγαζιά προσφέρουν μεζέδες και ατμόσφαιρα διαφορετικών καιρών.
Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στη Ρώμη, σημειώστε αυτές τις διευθύνσεις. Σε αυτές τις τρατορίες θα βρείτε κλασικές ρωμαϊκές σπεσιαλιτέ και θεϊκές μακαρονάδες.
Αυτά τα κεφτεδάκια ήταν best-seller στο Uberness, το cult εστιατόριο του Καλλίδη στη Λαχαναγορά. Ο σεφ μας χάρισε τη συνταγή για να τα φτιάξουμε σπίτι μας.
Η Βαρβάρη Γκιγκιλίνη, μια ντόπια καλοφαγού δημοσιογράφος, μας ξεναγεί σε δέκα ουζερί της Λέσβου για σπαρταριστούς μεζέδες και μυρωδάτα ούζα.
Τα παιδικά του χρόνια στην Καλαμάτα, οι πρώτες έξοδοι στις αθηναϊκές ταβέρνες και η πεμπτουσία των κεφτέδων χωράνε σε μια συνέντευξη για τη ζωή του.
Η κουλτούρα των καφενείων είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Αμοργό, καθένα έχει τους δικούς του θαμώνες και τους δικούς του ήρωες, κολλημένους σε φωτογραφίες στον τοίχο.
Ο μοναχός Επιφάνιος έδινε ιδιαίτερη γεύση στο κλασικό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι με τον συνδυασμό των μπαχαρικών και φυσικά με το χταποδόζουμο!