Αυτό το σάντουιτς το τρώμε με τα μάτια κλειστά!
Αυτό το σάντουιτς το τρώμε με τα μάτια κλειστά!
Ο ζεστός αέρας της Κούβας, η μυρωδιά των λάιμ, ο Χέμινγουεϊ και όλα όσα ξέρουμε για την ιστορία του daiquiri, του πιο καλοκαιρινού (και εύκολου) κοκτέιλ.
Από το αφράτο κουλούρι του Μπακόλα μέχρι την καντίνα Μαμά Τερέζα, η Θεσσαλονίκη έχει τα πρωτεία και στο street food.
Μια πρωτότυπη συνταγή που τυλίγει το ρολό κιμά σε φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε αμπελόφυλλα σε άρμη, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
Το daiquiri φράουλα που μας προτείνει η Νόρα Κουφού γίνεται ακόμα καλύτερο με τζίντερ και λίγο μαύρο πιπέρι.
Ένα σάντουιτς την ημέρα όλοι το θέλουμε. Είτε για πρωινό, είτε για σνακ, αυτά τα σάντουιτς μας κρατάνε χορτάτους και εξάπτουν τη φαντασία μας, αφού βασίζονται σε αγαπημένα αλλά όχι συνηθισμένα υλικά.
Ένα πολύ υγιεινό smoothie που φτιάχνεται πανεύκολα στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Γεμάτο βιταμίνες και ενέργεια.
12 συνταγές για γρήγορες γαριδομακαδονάδες ή καραβιδομακαρονάδες με σπαγγέτι αλλά και με άλλα ζυμαρικά. Μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.
Εξαιρετικά πικάντικη σάλτσα piri-piri, με βάση την ομώνυμη καυτερή πιπερίτσα, που χρησιμοποιείται στα πιάτα σχεδόν ολόκληρης της Υποσαχάριας Αφρικής.
Ένα γλωσσάρι με τους βασικούς όρους και τα υλικά της ασιατικής κουζίνας για να μην κομπλάρουμε όταν τα συναντάμε σε συνταγές και μενού.
Η σάλτσα τεριγιάκι δίνει μια ασιατική πινελιά στη γεύση και απογειώνει τα σουβλάκια μας!
Ένα γλωσσάρι με τους βασικούς όρους και τα υλικά της ασιατικής κουζίνας για να μην κομπλάρουμε όταν τα συναντάμε σε συνταγές και μενού.
Από το πώς το ψήνουμε μέχρι το πώς και το πότε το κόβουμε, όλα έχουν τη σημασία τους. Και πάνω απ’ όλα τα υλικά και ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε. Δείτε πώς να φτιάξετε το καλύτερο κέικ της ζωής σας.
Το νέο εστιατόριο των Γιάννη Λουκάκη και Σπύρου Πεδιαδιτάκη ανοίγει σήμερα (24/5) στο Παγκράτι. Η ομάδα του «Γ» βρέθηκε εκεί λίγες ημέρες πριν για μια πρώτη δοκιμή. Τελικά είναι το Άκρα η Μούργα της Αθήνας;
Πήγαμε σε τρεις από αυτούς, στα Βίλια, στον Κουβαρά και στο Κριεκούκι, δοκιμάσαμε τα ωραία χωριάτικα ψωμιά τους, τις πίτες και τα παξιμάδια τους και ακούσαμε τις ιστορίες τους.
Το κλαφουτί είναι γαλλικό γλυκό με υφή που θυμίζει φλαν. Την άνοιξη το φτιάχνουμε με φράουλες!
Τα τραγανά κολοκυθάκια της εποχής μπερδεύονται με τον γλυκό αρακά, τον μυρωδάτο δυόσμο και ένα αιχμηρό κεφαλοτύρι σε μια λαχταριστή μακαρονάδα.
Είναι πολύ εύκολη αυτή η ανοιξιάτικη ομελέτα. Μερικά αυγά, σπαράγγια, διάφορα εποχικά μυρωδικά, λίγο σύγλινο στο τέλος και έτοιμη!
Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια στον φούρνο, φτιάχνουμε τον ιδιαίτερο πουρέ πατάτας και κολοκυθιού και, σε λίγη ώρα έχουμε έτοιμο γεύμα.
Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής μας. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι τροφές που «αγαπούν» τα μαλλιά μας.