Η πιο εύκολη πουτίγκα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 8 ώρες

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

  • 150 γρ. κούκις σοκολάτας, χοντροθρυμματισμένα
  • 70 γρ. μπράντι ή κονιάκ ή ρούμι της αρεσκείας μας (αν προορίζουμε το γλυκό για παιδιά, το αντικαθιστούμε με χυμό πορτοκαλιού)
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
  • 250 γρ. πουρές κάστανο (βρίσκουμε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, ειδικά την περίοδο των γιορτών· εναλλακτικά, βάζουμε μαρμελάδα κάστανο, συσκευασμένη σε βαζάκι, σε όλα τα σούπερ μάρκετ, με ελαφρώς πιο γλυκό αποτέλεσμα)
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Επικάλυψη

  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο

 

Διαδικασία

Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το ποτό ή τον χυμό μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στη σαντιγί τον πουρέ κάστανο, τις σταγόνες σοκολάτας και τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά, με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό (πάτο και τοιχώματα) από ένα βαθύ ανοξείδωτο μπολ (για πουτίγκα ή σαλατιέρα).

Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 6 ώρες, μέχρι το γλυκό να παγώσει και να σφίξει.

Φτιάχνουμε την επικάλυψη: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας νερό.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, ρευστή κρέμα. Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Ξεκολλάμε τη μεμβράνη από το γλυκό και περιχύνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της.

Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και να μαλακώσει ελαφρώς το εσωτερικό. 

Μυστικό

Μπορούμε να διακοσμήσουμε την πουτίγκα με αστέρια καραμέλας ή με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή με φλούδες σοκολάτας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή