Δροσερή καρπουζάδα

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 500 γρ. / Προετοιμασία: 35΄

Υλικά

  • 1 κιλό σάρκα καρπουζιού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τη σάρκα του καρπουζιού από τα σπόρια και τη βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει πουρές. Σουρώνουμε τον πουρέ μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Πιέζουμε ώστε να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήνουμε το περιεχόμενο να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να δένει ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Για να γίνει αναψυκτικό, αραιώνουμε 1 μέρος καρπουζάδα με 3 μέρη νερό και προσθέτουμε παγάκια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή