Τραγανές μπουκιές δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα

Τραγανές μπουκιές δημητριακών με ταχίνι και σοκολάτα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 30΄, Aναμονή: 1 βράδυ  

Υλικά (για περίπου 20 τεμάχια)

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. δημητριακά πρωινού της αρεσκείας μας (νιφάδες καλαμποκιού ή ρυζιού ή ανάμεικτα)
  • 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ ή σε μικρή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα δημητριακά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από το μείγμα σοκολάτας – ταχινιού.

Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί ή πιατέλα με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις βάζουμε στη λαδόκολλα, σε ακανόνιστο σχήμα, σαν «βραχάκια».

Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 βράδυ ή μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα. Τα σερβίρουμε από το ψυγείο, γιατί, όσο μένουν εκτός, μαλακώνουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή