Στρούντελ με μήλα και σπιτικό φύλλο

Στρούντελ με μήλα και σπιτικό φύλλο

Αυτό το λαχταριστό στρούντελ με πλούσια γέμιση μήλων και σπιτικό εύκολο φύλλο, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για μετά από κάθε γεύμα. Στο νέο «Ζάχαρη & Αλεύρι» σας περιμένουν 58 μοναδικά γλυκά για το φθινόπωρο μαζί με μεγάλο αφιέρωμα στα μηλογλυκά. Κυκλοφορεί την Παρασκευή 22/9 στα περίπτερα.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδανικά, συνοδεύουμε κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά χτυπημένη φρέσκια σαντιγί άγλυκη ή με λίγη κρέμα γάλακτος, που θα ρίξουμε σαν σος από πάνω.

45′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για να ετοιμάσουμε το στρούντελ, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και το αυγό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες πάχους έως 1 εκ.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες, στραγγισμένες καλά, τα καρύδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  1. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε μια μεγάλη λινή πετσέτα.
  2. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε σχήμα ορθογώνιο περίπου 30 x 40 εκ.
  3. Αλείφουμε τη ζύμη με βούτυρο, χωρίς να φτάσουμε ως τις άκρες.
  4. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τριμμένο μπισκότο ή τη φρυγανιά και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με τα μήλα, χωρίς να φτάσουμε άκρη άκρη.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.
  6. Πατάμε καλά τις άκρες και τις γυρίζουμε από κάτω, ώστε να μην έχουμε διαρροές στο ψήσιμο.
  7. Μεταφέρουμε το στρούντελ προσεκτικά σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του στρούντελ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-40 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή