Γαλακτομπούρεκο σοκολάτα

Ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά του ταψιού, υποκύπτει στη γοητεία του πιο εθιστικού υλικού της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 40′ προετοιμασία
  • 1 ώρα ψήσιμο
  • Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Κομμάτια: 8

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, για τα φύλλα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη

Για την κρέμα

  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 2 αυγά
  • 800 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 25 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή