Στις «Γλυκές Αλχημείες» αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Τα γλυκά κουταλιού του χειμώνα

Στις «Γλυκές Αλχημείες» αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Τα γλυκά κουταλιού του χειμώνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζάχαρη, φρούτα και φωτιά. Έτσι ξεκινούν οι ωραιότερες αλχημείες της ζαχαροπλαστικής. Στο νέο τεύχος «Γλυκές Αλχημείες», εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα του χειμώνα βράζουν σε σιρόπι και γίνονται κρουστά, λαμπερά και διάφανα γλυκά του κουταλιού, με τις χρήσιμες συμβουλές του Στέλιου Παρλιάρου.

Το αγαπημένο γλυκό νεράντζι που μοσχοβολάει και γίνεται λαμπερό σαν χρυσός. Το αρχοντικό γλυκό περγαμόντο, τυλιγμένο σε καρουλάκια ή κομμένο σε λεπτές λωρίδες, σαν σπίρτο, ένα κέρασμα σπάνιας νοστιμιάς και υψηλής τέχνης. Το γλυκό υποβρύχιο, σε μια υπέροχη σπιτική βερσιόν. Το παραδοσιακό γλυκό από άνθη λεμονιάς, με τα μυστικά που μόνο οι παλιές νοικοκυρές γνώριζαν, αλλά και το δυσεύρετο γλυκό αμύγδαλο, από ψίχα αμυγδάλων βρασμένων σε σιρόπι.

Μαζί με τα παραδοσιακά, θα βρούμε και άλλες απίστευτες ιδέες για γλυκό κουταλιού. Ξέρατε -ας πούμε- ότι μπορείτε να μετατρέψετε σε γλυκό ακόμα και τα ξερά φρούτα; Κι όμως! Ο Στέλιος Παρλιάρος μας προτείνει γλυκό από ξερά βερίκοκα, το οποίο μάλιστα φτιάχνει με μέλι αντί για ζάχαρη. Ακόμα και τον ανανά κάνει γλυκό κουταλιού, αλλά και τη σελινόριζα και τα κρεμμυδάκια του στιφάδου για όσους θέλουν να τολμήσουν κάτι διαφορετικό! Αυτά θα «αναβαθμίσουν» τα πλατό τυριών σας.

Γλυκές Αλχημείες Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Αυτή την Κυριακή με την«Καθημερινή»

Στις «Γλυκές Αλχημείες» αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Τα γλυκά κουταλιού του χειμώνα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή