Στις «Γλυκές Αλχημείες» αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Εξαίσιες χειμωνιάτικες κομπόστες

Στις «Γλυκές Αλχημείες» αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Εξαίσιες χειμωνιάτικες κομπόστες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρούτα βρασμένα ή ψημένα σε σιρόπι ή σε κρασί· έτσι γίνονται οι σπιτικές κομπόστες. Μα τι ωραίες, τι φίνες προτάσεις για γλυκό, ιδίως μετά από ένα χορταστικό δείπνο με εκλεκτούς καλεσμένους. Τι πιο εκλεκτό για το επιδόρπιο κέρασμα από αυτά τα λεπτεπίλεπτα, φρουτώδη και εκλεκτά γλυκά;

Ο Στέλιος Παρλιάρος έχει πολλές ιδέες να μοιραστεί μαζί μας στο νέο τεύχος των «Γλυκών Αλχημειών». Σανγκουίνι κομπόστα, με ένα απίστευτο λαμπερό πορτοκαλί χρώμα και γεύση σπιρτόζα, αρωματική, εξαίσια. Δίπλα σε γιαούρτι, περιχυμένο με το φίνο σιρόπι του, εξαίσιο… Το μήλο γίνεται επίσης υπέροχη κομπόστα και το συναντάμε σε διάφορες εκδοχές: πότε με κανέλα (κλασική αξία), πότε με χυμό πορτοκαλιού και διάφορα αρωματικά, αλλά και σε γλυκόξινη εκδοχή, όπου τα ξινόμηλα συναντούν τα ξερά δαμάσκηνα. Τα αχλάδια, αχ τα αχλάδια… Η αγαπημένη κομπόστα των Γάλλων. Δανειζόμαστε την συνταγή τους για αχλάδια βρασμένα σε σιρόπι από κόκκινο κρασί, αλλά τα δοκιμάζουμε και σε σιρόπι από τζίντζερ.  Εξίσου ενδιαφέρουσες και υπέροχα απολαυστικές οι κομπόστες από εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο, ο ανανάς και τα κουμκουάτ.

Γλυκές Αλχημείες Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στις «Γλυκές Αλχημείες» αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Εξαίσιες χειμωνιάτικες κομπόστες-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή