Όταν ο Jason Atherton μαγείρεψε για τον «Γαστρονόμο»

Όταν ο Jason Atherton μαγείρεψε για τον «Γαστρονόμο»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχετε ξανακούσει για μπριγκάντα 1.500 ατόμων; Δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά τόσους έχει στη δούλεψή του στα 16 εστιατόριά του ανά τον κόσμο ο διάσημος σεφ Jason Atherton. Ένας παραγωγικός γκουρού της γαστρονομίας, με αρκετά αστέρια Michelin στο ενεργητικό του σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, συγγραφέας βιβλίων και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής. Τον συνάντησα στο τελευταίο δημιούργημά του, το εστιατόριο Mykonos Social του πολυτελούς ξενοδοχείου Santa Marina, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Συζητώντας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι και στους δυο μας αρέσουν τα ερυθρόλευκα: η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός και το καρπούζι με φέτα.

Λίγη Ελλάδα υπήρχε πάντα μέσα στη ζωή του, και ας μην είχε ιδέα από ελληνική κουζίνα πριν κάνει το βήμα για το Mykonos Social. Στα πρώτα βήματα της καριέρας του βρέθηκε να μαθητεύει δίπλα στον θρυλικό, τριάστερο Έλληνα σεφ Νίκο Λαδένη. Χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον σεφ Κώστα Παπαθανασίου και τον pastry chef Παναγιώτη Πολυχρόνη, που είναι σήμερα οι δύο επικεφαλής στο εστιατόριο Mykonos Social. Ο μεν Λαδένης, που μαγείρευε αποκλειστικά γαλλική κουζίνα, τον ενέπνευσε τότε με τη δυναμική προσωπικότητά του, ο δε Παπαθανασίου τον μύησε στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μέσα από ένα δίμηνο σερί με ελληνικά μαγειρέματα, τα οποία έθεσαν τις βάσεις για το μενού του μυκονιάτικου εστιατορίου, ενώ και ο Πολυχρόνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μυώντας τον σε μερικά σοβαρά ελληνικά highlights, όπως τον μοναδικό συνδυασμό καρπούζι με φέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή