Γαστρονόμος: Πέντε καφέ για να πάμε με το laptop μας

Γαστρονόμος: Πέντε καφέ για να πάμε με το laptop μας

Μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, αν δεν θέλουμε να δουλέψουμε από το σπίτι

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν θέλουμε να δουλέψουμε από το σπίτι, σε αυτά τα στέκια θα βρούμε χαλαρό περιβάλλον, καλό καφέ, wi-fi και… πολλές πρίζες για να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας.

ANÄNA Coffee & Food

Στο Anäna (ο τόνος στο δεύτερο άλφα), όπου συνήθως δίνουμε ραντεβού για χαλαρή κουβέντα με φίλους, θα δούμε πολλούς θαμώνες να δουλεύουν ήσυχα, καθισμένοι είτε στο εσωτερικό -στα τραπέζια και τους πάγκους δίπλα στην μεγάλη, φωτεινή τζαμαρία- είτε έξω στα τραπεζάκια της πανέμορφης στοάς. Λίγο από σκανδιναβικό και λίγο από αθηναϊκό στυλ σε ένα μοντέρνο και ανεπιτήδευτο πακέτο. Εδώ θα βρούμε εξαιρετικά καλοφτιαγμένους speciality καφέδες, φίνο λευκό τσάι, θρεπτικές επιλογές για πρωινό και γλυκά σνακ, πολλά από τα οποία είναι και vegan. 

Πραξιτέλους 33, Μοναστηράκι, Τ/211-11.51.788

Γαστρονόμος: Πέντε καφέ για να πάμε με το laptop μας-1

Kinono 

Η φύση και το πράσινο ηρεμεί τον άνθρωπο, οπότε μόνο βοηθητικό είναι να περιβάλλεσαι από γιγαντιαίες μονστέρες τη στιγμή που λαμβάνεις κάποιο ανεπιθύμητο email. Το ζεστό, γεμάτο φυτά Kinono βρίσκεται πολύ κοντά στον σταθμό του Φιξ και έχει μεγάλα τραπέζια και άνετες θέσεις στο ισόγειο, όπως και στο λίγο πιο απομονωμένο πατάρι του, για να εργαστούμε με ηρεμία. Σερβίρουν καλό καφέ, προσεγμένα ροφήματα και πλούσιο πρωινό. Από το απόγευμα και μετά, η ατμόσφαιρα ζωηρεύει και τον πρώτο λόγο στις παραγγελίες παίρνουν τα κοκτέιλ.   

Φαλήρου 48, Κουκάκι, T/ 211-40.86.826 

Dope

Babka με λευκή σοκολάτα και κράνμπερι, γεμιστά bagel, μπριός και σάντουιτς σε τραγανές μπαγκέτες είναι μερικές μόνο από τις νοστιμιές που φτιάχνονται στο Dope, στη γωνία της Αθηνάς και της οδού Βύσσης. Μάλιστα, τις συνταγές και την τεχνογνωσία για όλα αυτά έχει προσφέρει ο διάσημος αρτοποιός Kamel Saci. Ανάλογης ποιότητας είναι και ο καφές· θα βρούμε ενδιαφέροντα χαρμάνια και single origin κόκκους που καβουρδίζονται στον χώρο. Και για περισσότερη ησυχία πιάνουμε πόστο σε ένα από τα τραπέζια απέναντι από το μπαρ ή στο μικρό πατάρι.

Βύσσης 25, Μοναστηράκι, Τ/ 210-32.15.209

Γαστρονόμος: Πέντε καφέ για να πάμε με το laptop μας-2

Third Place

Μια μεγάλη τραπεζαρία δεσπόζει στο κέντρο του ινσταγκραμικού Third Place. Ακόμα πιο χαρακτηριστικές όμως είναι οι κερκίδες με τα ροζ μαξιλάρια όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει σαν να καθόταν στα σκαλιά μιας πλατείας. Είτε θέλουμε να τσεκάρουμε στα γρήγορα τα emails μας είτε να περάσουμε το πρωινό δουλεύοντας, εδώ μπορούμε να το κάνουμε συνοδεία specialty καφέ από τους Έλληνες roasters της Ofellia Coffees. Στον κατάλογο θα βρούμε ακόμη αναψυκτικά από εκχυλίσματα ελληνικών βοτάνων, matcha τσάι, φρέσκους χυμούς, smoοthies και χορταστικά σνακ όπως χειροποίητες ενεργειακές μπάρες και avocado toast. 

Απόλλωνος 23Β, Σύνταγμα, Τ/211-18.24.014

Γαστρονόμος: Πέντε καφέ για να πάμε με το laptop μας-3

B&E Goulandris Café-Restaurant

Στον ημιώροφο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι βρίσκεται το ήσυχο αυτό καφέ-εστιατόριο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, μπορούμε να καθίσουμε στο ηλιόλουστο αίθριο που καλύπτεται περιμετρικά από βλάστηση και όπου οι συζητήσεις είναι σχεδόν πάντα σε χαμηλή ένταση. Από τις δέκα μέχρι τη μία μπορούμε να απολαύσουμε ένα γευστικό ελληνικό πρωινό με συνταγές όπως φρουτάλια Άνδρου με πατάτες, φέτα και μυρωδικά ή τηγανητά αυγά σερβιρισμένα με κατίκι Δομοκού, απάκι και μαρμελάδα ντομάτας. Η ενημερωμένη λίστα με καφέδες περιλαμβάνει ακόμα και brazilian espresso με φλούδα μοσχολέμονου, βιολογικό καφέ φίλτρου άμεσης απόσταξης και iced brew.

Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, Τ/ 210-75.62.895 (Δευτέρα & Τρίτη κλειστά)

Γαστρονόμος: Πέντε καφέ για να πάμε με το laptop μας-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή