Γαστρονόμος: 3 μέρη για brunch

Αυτά τα στέκια σερβίρουν από τα πιο νόστιμα brunch στο κέντρο

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καινούργια μέρη με απολαυστικό brunch μάς προσκαλούν να περάσουμε τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββατοκύριακου τρώγοντας και πίνοντας σε αυλές, δροσερούς κήπους και προνομιούχα πεζοδρόμια που προσφέρονται για χάζι. Θα βρούμε από κλασικά πιάτα με αυγά μέχρι υφάνταστες υγιεινές επιλογές αλλά και τελείως απρόσμενες και πρωτότυπες προτάσεις. 

Καφές, πρωινό και… ρούχα!

Το concept store των Makers εμφανίστηκε πριν λίγους μήνες στη γεμάτη επιλογές Πραξιτέλους και έχει ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό.

Γαστρονόμος: 3 μέρη για brunch-1

Στο μενού του πρωινού βρίσκουμε μπολ με γιαούρτι καρύδας, βρόμη, μούρα και κανέλα, περιποιημένα acai bowls, πάνκεικ με ρικότα αλλά και αφράτες, ελαφριές βάφλες με ζύμη από κεφίρ και ανθόγαλο τις οποίες μπορούμε να παραγγείλουμε είτε με αβοκάντο και σολομό είτε με τηγανητά αυγά, τσένταρ και ζαμπόν. Είναι η σπεσιαλιτέ τους και βγαίνουν και σε γλυκιά εκδοχή με κανέλα, κακάο και εσπρέσο.

Γαστρονόμος: 3 μέρη για brunch-2

Αφού χορτάσουμε φαγητό και χάζι στον πολυσύχναστο δρόμο, ρίχνουμε μια ματιά στα είδη ένδυσης και τα άλλα όμορφα αντικείμενα που διατίθενται προς πώληση: λινές και βαμβακερές ποδιές, σουπλά, πετσέτες και άλλα προϊόντα, πολλά απ’ τα οποία φτιάχνονται στο μικρό ραφείο του υπογείου. Πίσω από τον ιδιαίτερο χώρο βρίσκεται η σχεδιάστρια Τέτη Χαρίτου, η οποία διατηρεί ατελιέ υψηλής ραπτικής στο Κολωνάκι, και ο φίλος της Γιώργος Μπάρλας, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χονδρεμπόριο ένδυσης. Μαζί έστησαν το brand «Makers» που τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργεί όμορφες στολές εργασίας για εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχεία.

Πραξιτέλους 37, Αθήνα, T/210-33.11.372

Η αυλή που κέρδισε τους Αθηναίους

Αυτή είναι μια από τις αυλές που αγαπήσαμε πολύ φέτος το καλοκαίρι. Το φιλόξενο Τέρας στον Νέο Κόσμο βρίσκεται στο ύψος του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δύο βήματα από το Φιξ, και εκτός από απογευματινά ποτά το προτιμάμε και για brunch. Ιδανικά πιάνουμε θέση στην πλακόστρωτη αυλή, στο πίσω μέρος του νεοκλασικού κτιρίου της δεκαετίας του ’30, και στη σκιά που ρίχνουν οι συκιές και η ελιά απολαμβάνουμε τον καφέ μας μαζί με ωραίες επιλογές για πρωινό, όπως τα αυγά ποσέ με σπανάκι σοτέ και σάλτσα hollandaise σε σταρένιο ψωμί, η ομελέτα με κατσικίσιο τυρί και το bagel με παστράμι, χειροποίητη μαγιονέζα και τουρσί. Υπάρχουν χορταστικά πιάτα χωρίς ζωικά προϊόντα, όπως το vegan scramble με αβοκάντο, φαγόπυρο, ντοματίνια, σπανάκι και πολύσπορο ψωμί. Τα ψωμιά έρχονται από τον δημοφιλή φούρνο Kora στο Κολωνάκι ενώ τα bagel τα φτιάχνει η Γαλλίδα Amandine της οδού Νίκης στο Σύνταγμα. 

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, T/211-41.80.653

Το πρωινό των Λιβανέζων είναι γιορτή

Αν το λιβανέζικο brunch ακούγεται σε κάποιους βαρύ, μια βόλτα από τον καταπράσινο κήπο του 6 d.o.g.s. θα τους εκπλήξει. Ο Ελληνολιβανέζος σεφ Fahd Αλέξανδρος Hassan Kassem προσφέρει πρωινό με ποικιλία και φρεσκάδα. Τραγανοί πλιγουροκεφτέδες, σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά και μελάτα αυγά, προζυμένιο ψωμί με μαρμελάδα σύκο και φρέσκο βούτυρο, λεμονάτες χορταστικές σαλάτες, γεύσεις από ταχίνι και μελάσα, κροκέτες, πίκλες, ιδιαίτερα μπέργκερ – αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που προτείνει. Η πουτίγκα ρυζιού και φακής είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του μενού το οποίο περιλαμβάνει εν γένει πολλές χορτοφαγικές επιλογές. Μας αρέσει πολύ και η vegan shakshuka με tofu. Με μεγάλη παρέα μοιραζόμαστε και την πιατέλα «Βeirut breakfast» με: φρέσκο δυόσμο, γιαούρτι με λάδι και ζάταρ, αυγά βραστά, flatbreads και πολλά ακόμα. 

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, T/210-32.10.510

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή