Γαστρονόμος: Οι μοναδικοί λουκουμάδες του Κρίνου

Γαστρονόμος: Οι μοναδικοί λουκουμάδες του Κρίνου

Το 1923, ο Μικρασιάτης ζαχαροπλάστης Μηνάς Κασιμάτης ήρθε στην Ελλάδα από τη Σμύρνη και αγόρασε το κομψό διώροφο νεοκλασικό στην οδό Αιόλου

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1923, ο Μικρασιάτης ζαχαροπλάστης Μηνάς Κασιμάτης ήρθε στην Ελλάδα από τη Σμύρνη και αγόρασε το κομψό διώροφο νεοκλασικό στην πιο εμπορική οδό της Αθήνας, την οδό Αιόλου.

Στο κτίριο στεγαζόταν από το 1855 το πρώτο φαρμακείο της πρωτεύουσας, του Σταμάτη Κρίνου, εξ ου και ο Κασιμάτης έδωσε το όνομα «Κρίνος» στο ζαχαροπλαστείο του, στο οποίο οι Αθηναίοι γνώρισαν πολλά γλυκά άγνωστα μέχρι τότε.

Ουρές σχημάτιζε ο κόσμος για να προμηθευτεί τις σμυρναίικες βασιλόπιτες, τα αρωματικά τσουρέκια, τα κουλούρια, τα περίφημα κατημέρια, σιροπιαστά γλυκά ταψιού και, φυσικά, λουκουμάδες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή