Αν υπάρχει ένα πιάτο που δεν θα βαρεθούμε να τρώμε ποτέ είναι τα μακαρόνια. Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσουν όλα, ακόμα και αυτά με σκέτο βούτυρο και πιπέρι που φτιάχνουμε αργά το βράδυ στο σπίτι όταν δεν υπάρχει τίποτα στο ψυγείο. Γι’ αυτό και δυσκολευτήκαμε αρκετά να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας. Στις παρακάτω διευθύνσεις επιστρέφουμε συνεχώς για να φάμε απολαυστικές καρμπονάρες και πληθωρικές παπαρδέλες, πικάντικες σπαγγετάδες με θαλασσινά, κλασικά μακαρόνια με κιμά, μεταξένια ραβιόλια και κολασμένα λαζάνια.
Στο Ovio θα φας ναπολιτάνα pomodoro e basilico χωρίς ψεγάδι
Αν με ρωτάτε ποια είναι για μένα η απόλυτη μακαρονάδα, θα σας απαντήσω όλες. Αυτή όμως στην οποία καταφεύγω κάθε φορά που ζορίζομαι, είναι η σωστή και περιποιημένη pomodoro e basilico (κοντολογίς μια σάλτσα ναπολιτάνα με τα όλα της). Αυτή η μακαρονάδα είναι το φάρμακό μου. Στο Ovio ξέρουν και την κάνουν υπερτέλεια. Δεν έχει κανένα ψεγάδι, τα μακρουλά σπαγγέτι chitarra που χρησιμοποιούν της έρχονται γάντι, και είναι βρασμένα στην εντέλεια. Η δε πυκνή και όλο ουσία, ζωντανή σάλτσα τους, τα αγκαλιάζει σαν πέπλο, έτσι που γύρω από το πιρούνι τυλίγεται κάθε φορά η ιδανική μπουκιά που περιέχει πάντα τα πάντα. Ν. Μ.
Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, Τ/211-41.15.755
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο