ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γαστρονόμος: Σε αυτά τα μαγαζιά έτρωγαν και οι προπαππούδες μας πριν 100 χρόνια

Εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία που κλείνουν έναν αιώνα ζωής, αληθινοί αθηναϊκοί θεσμοί που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επισκεπτόμαστε

Γαστρονόμος: Σε αυτά τα μαγαζιά έτρωγαν και οι προπαππούδες μας πριν 100 χρόνια

Λελούδας

Η ταβέρνα αυτή άντεξε πόλεμο, εμφύλιο, χούντα και μεταπολίτευση, και απανωτές οικονομικές κρίσεις. O Λελούδας δεν άλλαξε τίποτα. Δεν εκσυγχρονίστηκε, κι όμως παρέμενει επίκαιρος από το 1928 που το προϋπάρχον μαγαζί ανέλαβε ένας εργάτης στα καμίνια, ο Δημήτριος Λελούδας από την Κύθνο. Ένα αυθεντικό κονάκι, εκ των παλαιότερων φαγάδικων της Αθήνας, από αυτά που κάνουν την καρδιά να σκιρτάει, να χορταίνει γλύκα και θαλπωρή. Μας θυμίζει τον δρόμο της απλότητας με κεφτεδάκια με φρεσκαλεσμένο κιμά, ζυγούρι κοκκινιστό, βακαλάο Ισλανδίας σκορδαλιά…

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο