Θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε «γλυκιά εισαγωγή στα Χριστούγεννα», γιατί μοσχοβολάνε μπαχάρια, σοκολάτα, ρούμι, μήλο, καραμέλα, βούτυρο. Είναι οι προάγγελοι των γιορτών και θα μας κρατήσουν «ζεστούς» μέχρι να έρθει η ώρα για το βαρύ πυροβολικό των Χριστουγέννων, την τετραλογία «μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, Βασιλόπιτα».
Τζελάτο κυδώνι στο Django – για λίγες μόνο «εμφανίσεις»!
Πηγαίνω εκεί, γιατί η σοκολάτα των Αζτέκων -ένα τζελάτο με γάλα αμυγδάλου, αμύγδαλα και οργανική σοκολάτα single origin από το Περού που μοσχοβολά κανέλα-, μου χτυπάει γιορτινά καμπανάκια. Αλλά την τελευταία φορά έμπλεξα σε μια vegan περιπέτεια με κυδώνια από το Κιβέρι, Μαυροδάφνη, κανέλα, αρμπαρόριζα και αστεροειδή γλυκάνισο. Ένα παγωμένο αριστούργημα που, όμως, θα κάνει κάποιες περιστασιακές εμφανίσεις στις βιτρίνες του Django, γιατί ο τζελατιέρης Κωνσταντίνος Καρακατσάνης θα φτιάχνει τζελάτο με κυδώνια μόνο όσο οι κυδωνιές βγάζουν φρέσκα φρούτα.
Django gelato, Βεΐκου 15, Κουκάκι, Τ/ 211-42.22.029
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο