Εστιατόρια ή ντέλι; Και τα δύο! Εδώ θα φάμε, θα κάνουμε και ψώνια

Εστιατόρια ή ντέλι; Και τα δύο! Εδώ θα φάμε, θα κάνουμε και ψώνια

Υβρίδια εστιατορίων και ντελικατέσεν, αυτά τα έξι καταστήματα προσφέρουν νόστιμο φαγητό αλλά και ιδιαίτερες πρώτες ύλες για μαγείρεμα και τσιμπολόγημα στο σπίτι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ergon House Athens

Εδώ θα βρούμε τόσα πολλά προϊόντα που ίσως να καταφέρουμε να παραλείψουμε εντελώς τη βόλτα στο σούπερ μάρκετ. Στο φωτεινό, ψηλοτάβανο αίθριο του ξενοδοχείου Ergon, με τα όμορφα ελαιόδεντρα στη μέση, σερβίρουν πλούσιο πρωινό και brunch. Αργότερα μέσα στη μέρα θα ξαποστάσουμε στα τραπέζια του για να δοκιμάσουμε πιάτα βασισμένα σε ποιοτικά ελληνικά υλικά (οι τηγανητές πατάτες με στάκα είναι μόνιμο side σε κάθε παραγγελία μας) ή να απολαύσουμε ένα κρασί. Ό,τι άλλο χρειαστούμε για την κουζίνα μας θα το βρούμε λίγα βήματα παραπέρα: στον φούρνο, το κρεοπωλείο, το μανάβικο, το τυράδικο, την κάβα ή το ντελικατέσεν το οποίο φιλοξενεί αξιόλογα προϊόντα από 150 παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα. 

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Τ/210-01.09.090

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Να κάτσουμε ή να πάρουμε λιχουδιές και κρασιά για το σπίτι; Και οι δύο επιλογές είναι δελεαστικές όταν βρισκόμαστε στη γωνία της Σωκράτους με την Ευριπίδου, εκεί που μοσχοβολάει παστουρμά και σουτζούκι. Αν η κίνηση είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, παίρνουμε θέση και παραγγέλνουμε την μερακλίδικη ρεβιθάδα, τον καβουρμά με τις πατάτες και τα αυγά και ό,τι άλλο λιμπιστούμε. Αν πάλι το μαγαζί είναι φουλ, κατευθυνόμαστε προς τα ψυγεία που υπόσχονται εξίσου λουκούλειο γεύμα, με μηδενική ως ελάχιστη προετοιμασία στο σπίτι. Το μελίχλωρο Λήμνου, το πικάντικο Μηλέικο λαδοτύρι, το πλούσιο γκρανοτύρι Ίου, η πέστροφα Ταϋγέτου και το πρόβειο προσούτο Κέρκυρας είναι μερικά μόνο από τα ωραία που προσφέρουν. Διαλέγουμε και ένα κρασί και είμαστε άρχοντες.

Σωκράτους 1 και Ευριπίδου, Αθήνα, Τ/210-32.54.184

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή