Γαστρονόμος: Νόστιμα γλυκά απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα

Γαστρονόμος: Νόστιμα γλυκά απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν βαρεθήκατε τις σοκολατίνες και τις μους ρίξτε μια ματιά στα πιο ασυνήθιστα γλυκά που συναντάμε σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Medovic – Ρώσικη τούρτα με στρώσεις από μπισκότο μελιού

Γαστρονόμος: Νόστιμα γλυκά απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα-1

Κάτι έχουν οι τούρτες με τις πολλές, λεπτές στρώσεις. Θυμίζουν λίγο παιδικό βιβλίο. Παραμύθι. Η ρωσική medovic έχει οκτώ ντελικάτες στρώσεις και γέμιση από πυκνή, άγλυκη κρέμα που περιλαμβάνει σμετάνα (ρωσική ξινόκρεμα). Για να τη φτιάξει κανείς χρειάζεται για αρχή μπόλικο μέλι. Με αυτό γίνονται τα μπισκοτένια φύλλα της τούρτας αυτής, τα οποία όταν ενωθούν και μείνουν για ώρα παρέα με την κρέμα, μαλακώνουν. Θα τη βρούμε στο Ρώσικο Πιροσκί της Αχαρνών όπου εκτός από πεντανόστιμα τηγανητά ζυμάρια φτιάχνουν και γλυκά. Την στολίζουν με καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγη καραμελένια σος. Γ. Π.

Ρώσικο Πιροσκί, Αχαρνών 140, Τ/213-00.43.076

Κιουνεφέ – Ανατολίτικο σιροπιαστό γλυκό με φύλλο κανταΐφι και γέμιση τυριού

Γαστρονόμος: Νόστιμα γλυκά απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα-2

Είκοσι λεπτά πριν από τη στιγμή που θέλετε να έρθει στο τραπέζι πρέπει να παραγγείλετε το κιουνεφέ στη Μικρά Ασία, το γνωστό στέκι για τους φίλους του κεμπάπ στην Πλατεία Αμερικής. Παίρνει χρόνο γιατί το κανταΐφι ψήνεται εκείνη την ώρα στα κάρβουνα μέχρι να γίνει τραγανό. Ξεροψημένο και ζεστό, με το τυράκι στο εσωτερικό να έχει λιώσει, περιχυμένο με άφθονο σιρόπι, φτάνει υπέροχο στο τραπέζι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως τα γιαουρτλού, τα μπεϊτί και τα βουτυράτα πιλάφια που προηγούνται αφήνουν ελάχιστο χώρο για ένα τέτοιο μερακλίδικο επιδόρπιο. Συνήθως τρώμε το μισό και αποτελειώνουμε το υπόλοιπο στο σπίτι, την επομένη. Γ. Π. 

Μικρά Ασία, Μοσχονησίων 20 και Θήρας, Πλ. Αμερικής, Τ/210-86.44.698

Tres leches – Λατινοαμερικάνικο κέικ που σιροπιάζεται με τρία είδη γάλακτος

Γαστρονόμος: Νόστιμα γλυκά απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα-3

Δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά γλυκά. Το tres leches είναι από τις εξαιρέσεις. Ενώ είναι στο όριο του να θεωρηθεί λιγωτικό, έχει μια υφή που το κάνει να ξεχωρίζει από παρόμοια κέικ και τρώγεται με μανία κλείνοντας ιδανικά ένα γεύμα με τάκος στο Loco του Αθηναγόρα Κωστάκου. Είναι ακόμα καλύτερο όταν μοιράζεται στα δύο. Το φτιάχνουν περιχύνοντας το καλαμποκένιο παντεσπάνι με ζαχαρούχο γάλα, γάλα εβαπορέ και μεσκάλ. Ενδιάμεσα βάζουν πλούσια κρέμα βουτύρου και από πάνω λίγη σοκολάτα.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή